Miksi johtokunnan toimintaan kannattaa lähteä mukaan?Yhdistyksen syyskokous lähestyy, mikä tarkoittaa sitä, että Pokassa valitaan pian myös uusi johtokunta tulevalle vuodelle. Niinpä viestintäyksikkömme pyrki näin syyskokouksen alla tavoittamaan nykyisen johtokunnan jäseniä selvittääkseen, miksi sinne johtokuntaan kannattaa oikein liittyä.

Ensimmäiseksi tavoitimme jo vuodesta 2016 johtokunnan toiminnassa mukana olleen Suvin, joka on tällä kaudella ollut ensimmäistä kauttaan puheenjohtajana. Kysyimmekin puheenjohtajalta, mikä hänen mielestään on Pokassa parasta ja miksi johtokunnassa on hyvä olla. "Pokassa on parasta se, että pääsee pähkäilemään erilaisia uusia koulutus- ja virkistystapahtumia oman alueen psykologeille ja psykologian opiskelijoille", Suvi kertoo. Hän kuvaa myös, kuinka on päässyt Pokan kautta tutustumaan uusiin huippuihin ihmisiin, joista on tullut hänelle myös hyviä ystäviä. Suvin mukaan johtokunnassa on päässyt myös osallistumaan Psykologiliiton tapahtumiin ja siten verkostoitumaan myös valtakunnallisesti psykologikollegoiden kanssa sekä kartuttamaan tietouttaan psykologien ammatillisesta edunvalvonnasta. Vuoden 2019 johtokunnassa hän on kehittänyt Pokan toimintaa jäsenten hyvinvointi -teemalla.


Tammikuussa ensimmäistä kertaa Pokan poppooseen liittynyt Henrietta aloitti tänä vuonna talousvastaavan tehtävässä. Hänen mielestään kuluneessa vuodessa on Pokassa ollut parasta ihmiset sekä se, että saa olla suunnittelemassa ja järjestämässä toimintaa omien kiinnostuksen kohteiden pohjalta. Tänä vuonna erilaista jäsenille suunnattua toimintaa onkin ollut yhdistyksessämme hyvin tarjolla. Psykologiksi valmistuvan Henrietan mielestä Pokassa on ollut hienoa tutustua tuleviin kollegoihin ja ideoida yhdessä. "Kuukausittaiset kokoukset mahdollistavat myös sen, että pysyy niin sanotusti ajan hermoilla ja tietää missä mennään", Henrietta kertoo. Hänen mukaansa myös yhdistystoiminnasta ja -rakenteista, päätöksenteosta sekä Pokan suhteesta Psykologiliittoon, on päässyt oppimaan paljon uutta. Henrietta kuvaa, että johtokunnassa on saatu asioita edistettyä ja suunnitelmia toteutettua, mutta rennolla otteella. Tähän voinevat kaikki johtokunnassamme samaistua: hyvässä porukassa on mukavaa edistää itselle tärkeitä asioita ja ideoida alueellista toimintaa.

Rentoa meininkiä korostaa myös varapuheenjohtajamme Martti. Hän on ollut Pokan toiminnassa mukana jo vuosikymmenen alkupuolelta saakka ja onkin siten tämänhetkisestä johtokunnastamme se pisimpään mukana ollut konkari. Martti kertoo aloittaneensa ensin johtokunnan varajäsenenä, minkä jälkeen hän siirtyi vuoden 2015 johtokunnassa matkavastaavan tehtävään. ”Parasta Pokassa on, että yleensä orientoituu monipuolisella tavalla psykologin asemaan ja yhteiskunnalliseen kuvioon”, Martti kertoo. Hän on matkavastaavana ollut järjestämässä pokkalaisille esimerkiksi Portugalin opintomatkaa ja kertookin kokevansa ulkomaan opintomatkat mielekkääksi osaksi yhdistystoimintaa. Martti kertoo saaneensa Pokassa tutustua lahjakkaisiin nuoriin opiskelijoihin ja psykologeihin, joiden kanssa yhdistyksessä on mukavaa toimia rennossa yhteishengessä.

Miksi johtokuntaan kannattaa siis hakea mukaan? Jos sinua kiinnostaa uusien ihmisten kanssa verkostoituminen, alueellisen toiminnan ja erilaisten tapahtumien ideoiminen sekä järjestäminen, vastuun ottaminen ja yhdistystoiminnasta oppiminen, ilmoittaudu mukaan 5.10. järjestettävään kokoukseen. Voit tulla paikan päälle tutustumaan Pokan toimintaan ja halutessasi asettua myös ehdolle johtokuntaan. Mikäli johtokuntaan liittyminen kiinnostaa, mutta et välttämättä halua sitoutua mihinkään tiettyyn tehtävään, olet tervetullut osallistumaan Pokan kokouksiin myös jäsenenä. Lähtökohtaisesti kaikki johtokuntamme kokoukset ovat pokkalaisille avoimia, jolloin paikalle voi saapua silloin, kun itselle parhaiten sopii. Vaihtoehtona on myös ilmoittautua johtokunnan varajäseneksi, jolloin pääset tutustumaan johtokunnan toimintaan hieman lähempää kuin yhdistyksen jäsenenä. 


Nähdään siis brunssiaamiaisella lauantaina 5.10. kello yhdeksän (9:00) Hilun paikassa. Muistathan ilmoittautua mukaan vielä tänään (linkki löytyy sähköpostista ja Facebookista). Samalla voit halutessasi ilmoittautua mukaan myös syysretkelle Kolin maisemiin, jonne jatkamme matkaamme kokouksen jälkeen. Syyskokouksessa järjestetään myös liittovaltuuston jäsenvaalit.


Syksyistä viikonloppua!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Psykologifoorumi 2020 etänä

Pokan syksyn ohjelmistossa on Psykologifoorumi ja retki Kolille

Syysretki Kolille ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous La 2.10.2021