Koulutus- ja neuvottelupäivät

Psykologiliitto järjesti 22.–23.3. jäsenyhdistyksten koulutus- ja neuvottelupäivät Helsingissä, jonne Pokkaa lähtivät edustamaan puheenjohtajamme Suvi ja sihteerimme Janna. Tässä Suvin ja Jannan kuulumisia viikonlopulta!

Lentoon lähdettiin lumisesta Joensuusta jäisen tuulen saattelemana kohti etelän kevättä ja lämpöä - siispä Helsingissä, heti lentokentällä, Suville iski lompakkoa ravisuttava kenkäkriisi, jonka innoittamana mukaan  tarttuivat lenkkarit, tennarit ja kumpparit.🙈(Onneksi oli alepäiviä Kamppispäivät ja Sokoksen 3+1-päivät).
Ilman kommelluksia ei reissusta tietenkään selvitty, ja hetken aikaa jo maalaisina istuskeltiin pääteasemalla lentokenttäjunassa ihmetellen, miksi juna tyhjeni ja matkataulussa lukee Helsingin sijaan Kerava - onneks ajoissa ymmärrettiin astua Helsingin kamaralle, Keravalla olisi ollut astetta inhottavampi etsiä hotellia.😂


Sokos Hotelli Presidentissä saimme valita joko juhannus-, hiljaisuus- tai talvimyrsky-teemahuoneen. Arvatkaa valittiinko talvimyrskyä Joensuusta lähdettyämme?! Niin ei tietenkään, vaan päädyimme kauniiseen ympäristöystävälliseen juhannusteemaan ja luonnon ääniin. (Ympäristöystävyydellä vähän kompensaatiota lentämiseen, tekopyhää.)

Mutta siis itse asiaan, vihdoinkin! Neuvottelupäivillä saimme kuulla NPV:n sekä noin parinkymmenen eri yhdistyksen johtokunnan kuulumisista, toiminnasta ja haasteista. Oli ilo kuulla, kuinka pienilläkin ponnisteluilla ja yhdessä tekemisellä saadaan isoja ja tärkeitä asioita aikaan. Nappasimme läjäpäin hyviä ideoita ja asioita myös Pokan seuraavaan kokoukseen esiteltäväksi.😉

Liiton pääsihteerimme Annamari Jokinen johti ansiokkaasti ja rennolla otteella päivien kulkua luoden hyvän ja innostava tunnelman osallistujien keskuuteen sekä johdatti meitä pohtimaan omaa sekä yhdistysten some- ja kriisiviestintää. Tapasimme myös uuden järjestökoordinaattorin Katja Vähäkankaan, joka oli juuri edellisenä päivänä siirtynyt tähän uuteen pestiinsä. Katja tulee muuten 23.5 meidän ammatillisen iltapäivän puhujavieraaksi 😉 (tulkaa sinne kuulemaan lisää).

Illallisella meille tarjoiltiin maittava kolmen ruokalajin illallinen rennossa ja loistavassa kollegaseurassa. Illallinen oli onnistunut ja sen seurauksena ainakin Pohjois-Savon psykologiyhdistyksen kanssa pohdittiin hyvin vakavasti yhteistyön aloittamisesta koulutusten järjestämisen suhteen. Verkostoituminen on hauskaa ja arvokasta!


Lauantaina liiton puheenjohtaja Annarilla Ahtola esitteli puheenjohtajan ajankohtaiskatsauksen, jossa kuulimme mm. Psykologiliiton eduskuntavaalitavoitteet (klikkaamalla tästä pääset suoraan tavoitteisiin) 2019.

Lauantaipäivän lopuksi ansiokkaasti työskentelimme liiton strategian tavoitteiden parissa jäsenkyselyiden pohjalta, jolloin pääsimme miettimään liiton tärkeitä tehtäviä ja arvoja sekä kirkastamaan psykologien vaikuttamismahdollisuuksia ihan kenttätasolla. Pokka otti luonnollisesti edustamisen tosissaan ja valtasimme vuorotellen estraadin.


Meillä psykologeilla on loistavat edellytykset jo lähiverkostoissa lobata yhteisiä tavoitteitamme - tarttukaa kaikki rohkeasti siihen! Annamari evästi meitä Johannes ”Hatsolo” Hattusen ohjeistuksella (YTN Summit 2019):

1) tule paikalle
2) tee parhaasi
3) auta kaveria
4) ja hymyile.  

Nyt tätä postausta kirjottaessa istumme jälleen junassa, ja toivottavasti muistetaan jäädä päätepysäkillä pois🙈 - etenkin siksi, että Suvin on tarkoitus jatkaa NPV:läisten seuraan Joensuun yöhön.Uusin innostavin ajatuksin ja terveisin,
Suvi ja Janna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Psykologifoorumi 2020 etänä

Pokan syksyn ohjelmistossa on Psykologifoorumi ja retki Kolille

Syysretki Kolille ja yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous La 2.10.2021